Nearshore vs Offshore IT Outsourcing

Er is een groeiende trend van Nederlandse Tech gerelateerde bedrijven die hun software- of web development naar verre landen in Zuid-Amerika, Azië, Afrika willen outsourcen. De hoofdredenen voor deze offshoring zijn doorgaans lage arbeidskosten en het gebrek aan gekwalificeerd IT personeel in Nederland.

Over de kwaliteit, de cultuurmatch en tijdsverschillen ontstaan echter regelmatig vragen. Tevens is de bereikbaarheid van verre outsource / offshore locaties vaak een belemmering. Even een personeelslid voor een paar weken invliegen of zelf de locatie bezoeken is vaak al omslachtig.

Naast offshoring wordt ook de term nearshoring steeds meer gebruikt. Beide termen worden gebruikt voor het outsourcen van software of web development naar het buitenland. Het verschil is echter dat met offshoring vaak wordt gerefereerd aan uitbesteding buiten de EU (bijv. Zuid- Amerika, Azië of Afrika) en nearshoring betekent outsourcing naar landen dichterbij. Bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Griekenland of Oost-Europa. Wij bij Oscala hebben veel ervaring in Spanje.

Vind binnen 2 weken uw nieuwe Engineer(s)

Wij leveren snel betaalbare Europese top developer(s) voor uw software development. Van een enkele ontwikkelaar tot hele teams.

  • Wij werken enkel met Top 5% EU Tech Talent
  • Hoogopgeleide- en ervaren developers
  • Perfecte engelse taalvaardigheid
  • Programmeurs in uw tijdzone voor soepele communicatie
  • Bespaar direct tot 50% op uw detacheringskosten

Vertel kort wie u zoekt

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IT outsourcing Spanje versus Oost-Europa

Hoewel minder bekend als Nearshore bestemming, heeft Spanje dezelfde voordelen te bieden als Oost-Europese landen als Oekraïne en Litouwen. Een enorm aanbod van uitstekend opgeleide Software Developers, ervaren met alle state-ofthe-art technologieën en methodes, relatief lage arbeidskosten en een flexibele arbeidswetgeving. De verwachting is dan ook dat de populariteit van Spanje als Nearshore bestemming van Noord-/West-Europese bedrijven flink zal stijgen.

In tegenstelling tot Oost-Europa is de Spaanse bedrijfscultuur en arbeidsmoraal binnen de Tech community vergelijkbaar met de Nederlandse.

Vanuit ons IT development center in Valencia kunnen wij u op korte termijn op weg helpen met het vinden van gekwalificeerd IT personeel. Ook bestaat er een mogelijkheid voor u of uw Nederlandse medewerkers om van tijd tot tijd in Spanje mee te komen werken en/of de Spaanse Software Developers voor kortere periodes in Nederland te stationeren. Dit vergroot de betrokkenheid aanzienlijk en zal eerder tot succesvolle outsourcing leiden.

Voordelen nearshoring
t.o.v. offshoring:

kwalitatief hoogwaardige IT programmeurs
Gekwalificeerd personeel van erkende universiteiten / hogescholen
Lage kosten
Goede beschikbaarheid van personeel tegen redelijke salarissen
think
Eenvoud, lage kosten, hoge flexibiliteit
plane
Makkelijk naar toe en vandaan te reizen
Nearshore vs. offshore
klok
Geen tijdsverschil

Vanuit ons kantoor in Valencia, Spanje (deels bemand met Nederlands sprekend personeel) zijn wij uitstekend in staat de beste IT professionals te rekruteren. Óscala biedt daarbij een full service oplossing aan, waarbij in één helder tarief zaken zijn inbegrepen zoals: loonkosten (inclusief administratie, sociale lasten en belastingen), recruitmentkosten, HR, reiskosten, kantoorruimte, hardware, lokale supervisie e.d.

Het werving en selectie proces zal in nauw overleg met u plaatsvinden en de geselecteerde (Engelssprekende) kandidaten zullen exclusief voor u werken. U en uw medewerkers kunnen te allen tijde het kantoor bezoeken, bijvoorbeeld voor trainingen, overleg en/of teambuilding. Vice versa kunnen de Spaanse developers redelijk laagdrempelig uw kantoor in Nederland bezoeken vanuit Valencia. Hierdoor zijn de lijnen korter dan wanneer u uw development uitbesteedt naar landen in Azië, Afrika of Zuid-Amerika. Het werken in dezelfde tijdszone en cultuur maakt de communicatie daarnaast ook makkelijker.

Voor development teams vanaf vijf personen zijn er tevens mogelijkheden om development centres op te zetten in Madrid of Barcelona.

Valencia is de derde stad van Spanje en een ondernemende en innovatieve stad. Met maar liefst 11 universiteiten leiden zij kwalitatief uitstekende developers op. Valencia scoort de 4de plek op in de Human Resources Categorie (volgens FDI Intelligence report). Salarissen liggen respectievelijk 21% en 15% lager dan in Madrid of Barcelona, waardoor de kosten beperkt kunnen blijven. Valencia is rechtstreeks bereikbaar vanaf zowel Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven airport.

Outsource uw software – of webontwikkeling naar Spanje

Bedrijven kiezen vaak voor IT-outsourcing omdat het hen in staat stelt om kosten te besparen, toegang te krijgen tot hoogopgeleide professionals en hun concurrentievermogen te vergroten. Nearshoring, offshoring en onshoring zijn populaire vormen van IT-detachering, maar wat is het verschil tussen nearshore en offshore?

Verschil tussen nearshore en offshore

Bij het outsourcen van IT-werkzaamheden zijn er verschillende opties beschikbaar: nearshoring, offshoring en onshoring. Het is belangrijk om het verschil tussen nearshore en offshore te begrijpen, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw organisatie.

Offshoring verwijst naar het uitbesteden van softwareontwikkeling of andere IT-diensten aan specialisten in landen buiten uw eigen regio. Typische offshoring bestemmingen zijn India, China of Oost-Europa. Offshoring kan aantrekkelijk zijn vanwege lagere kosten, maar kan leiden tot communicatieproblemen door tijdsverschillen en culturele verschillen.

Nearshoring daarentegen, houdt in dat u uw werkzaamheden uitbesteedt aan een nabijgelegen land. Dit heeft als voordeel dat er minder sprake is van tijdsverschillen en culturele barrières, waardoor de communicatie soepeler verloopt. Bovendien zijn de kosten vaak nog steeds lager dan bij onshoring, waarbij IT-werkzaamheden worden uitbesteed aan specialisten in hetzelfde land als waar het bedrijf werkzaam is.

Kiest u voor nearshore of offshore?

Het verschil tussen nearshore en offshore outsourcing is van invloed op de samenwerking. De keuze tussen nearshore en offshore is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de aard van het project, het beschikbare budget, de gewenste mate van controle en de voorkeur voor samenwerking. Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren en op de hoogte te zijn van het verschil tussen nearshore en offshore bij het nemen van beslissingen over het uitbesteden of ontwikkelen van projecten op basis van nearshore- of offshore-modellen.

Nearshore development met Óscala

Wanneer we spreken over nearshore development, gaat het erom dat bedrijven hun ontwikkelingsprojecten uitbesteden aan teams of professionals die zich bevinden in nabijgelegen landen met vergelijkbare tijdzones en culturele affiniteit. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen.

Kostenbesparing en tijdzone voordeel

Het uitbesteden van softwareontwikkeling aan specialisten die zich in dezelfde tijdzone bevinden, biedt diverse voordelen voor bedrijven. Allereerst zorgt het voor een naadloze en effectieve communicatie tussen beide partijen, waardoor misverstanden worden verminderd en de samenwerking wordt versterkt. Door gelijktijdige werkuren kunnen snelle feedback en directe interactie plaatsvinden, wat resulteert in een versneld ontwikkelingsproces en een kortere time-to-market voor producten en diensten.

Nearshore development stelt u in staat om aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren zonder in te leveren op kwaliteit en productiviteit. Wanneer u IT-werkzaamheden uitbesteedt aan specialisten in nabijgelegen landen, zorgt dat ervoor dat er snel gereageerd kan worden op uw vragen en verzoeken, waardoor efficiënte communicatie mogelijk is. Nearshore software developers zijn doorgaans voordeliger dan onshore developers, wat de keuze voor onze dienstverlening alleen maar aantrekkelijker maakt!

Bovendien vergemakkelijkt de nabijheid in tijdzones regelmatige meetings en face-to-face-sessies, wat cruciaal is voor het opbouwen van een sterke werkrelatie en het begrijpen van specifieke projectvereisten. Deze combinatie van voordelen leidt tot meer succesvolle en efficiënte softwareontwikkelingsprojecten.

Ontdek de voordelen van Óscala

Bij Óscala begrijpen we dat elke organisatie unieke behoeften heeft als het gaat om softwareontwikkeling. Daarom bieden wij betrouwbare nearshore ontwikkeling-oplossingen aan die inspelen op deze behoeften.

Met onze nearshore diensten kunt u rekenen op hoogopgeleide developers; wij hebben een uitgebreid netwerk van getalenteerde IT-professionals in Spanje die klaarstaan om uw team te versterken. Ze beschikken over de benodigde vaardigheden om complexe projecten succesvol af te ronden.

De nabijheid van ons team zorgt voor een soepele samenwerking en een beter begrip van uw specifieke behoeften en verwachtingen.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op!