Werkwijze inhuren Remote IT Developers

Op deze pagina leest u meer over onze werkwijze voor het remote inhuren van IT developers in onze Nearshore IT Development Centers in Valencia en Barcelona.

Stappenplan remote inhuren IT developer

Door de volgende stappen te doorlopen heb je binnen no-time één of meerdere remote Software Developers werken in Spanje:

Samenwerkingsovereenkomst

Uw behoeften inventariseren & samenwerkingsovereenkomst voor het inhuren van een remote IT developer

Om de best mogelijke match en service te kunnen verlenen, willen wij graag uw bedrijf goed leren kennen. We bespreken uw bedrijf met haar cultuur & doelstellingen, de behoeften op software development, de structuur van het team, de functieomschrijvingen. Uiteraard bespreken we ook onze Algemene Voorwaarden en maken afspraken over de samenwerking.

We leggen uw behoeften en verwachtingen vast in (een) vacatureprofiel(en); hierin staat alle relevante informatie: omschrijvingen van het bedrijf en de baan, taken & verantwoordelijkheden en de minimale vereisten waaraan succesvolle kandidaten moeten voldoen.

Kandidaat IT developers

Werving en selectie van kandidaat IT developers

Onze recruiters gaan op zoek naar relevante kandidaten die voldoen aan de overeengekomen vereisten en passen bij uw bedrijfscultuur. Vaak zijn deze kandidaten al bekend bij ons en bevinden hun gegevens zich in onze databases. Daarnaast gaan we op zoek naar geschikte kandidaten die wij nog niet kennen, via sociale netwerken, wervingscampagnes op lokale jobsites en het bezoeken van meet-ups en recruitment of IT-events. Alle relevante en geïnteresseerde kandidaten worden geïnterviewd door onze Recruiters. U ontvangt een shortlist met de geselecteerde kandidaten en kiest de beste kandidaten om zelf te interviewen.

Sollicitatieproces

Uw sollicitatieproces voor het vinden van een geschikte software developer

U hanteert zoveel sollicitatierondes als u nodig acht. Dat geldt ook voor de selectiemethodes die U wilt gebruiken, zoals bijvoorbeeld een programmeertest of -case. De meeste interviews vinden per video calls plaats, maar soms kiest een klant ervoor om in de laatste ronde de topkandidaat naar Nederland te halen om elkaar ook persoonlijk te ontmoeten en de laatste stappen te zetten. Uiteraard bent u ook welkom op onze kantoren in Spanje om één of meerdere kandidaten te ontmoeten en interviewen.

Wij kunnen indien nodig of gewenst referenties nalopen en/of andere controles uitvoeren.

Onboarding van uw remote IT’er

Start van het werk en onboarding van uw remote IT’er

Zodra de beste kandidaat of kandidaten geselecteerd en aangenomen is/zijn, wordt alles in het werk gesteld om ze zo snel en goed mogelijk te laten beginnen. Meestal lukt dit per onmiddellijk of binnen 14 dagen. Samen met u wordt een on-boarding programma
opgesteld. Wij bieden uw remote Developers volledig uitgeruste werkplekken in één van onze Spaanse kantoren. Samen met u wordt de juiste apparatuur uitgezocht en beschikbaar gesteld.

Om de kwaliteit en snelheid van de onboarding te verhogen adviseren wij de remote Developer(s) een bepaalde periode (bijvoorbeeld 2 weken) in Nederland in te laten werken met het bestaande development team. Op uw kerntaken en u uw development team zonder afleiding kunt aansturen.

Óscala verzorgt het toezicht, salarisadministratie, belasting, personeelsgegevens, vakanties, ziektedagen en andere administratieve rompslomp, zodat u zich kunt concentreren op uw kerntaken en u uw development team zonder afleiding kunt aansturen.

Remote development team

Ondersteuning, toezicht en persoonlijke ontwikkeling van uw remote development team

U heeft, naast de dagelijkse en directe contacten met uw remote Developer(s), één contactpersoon in onze Spaanse vestigingen. Deze HR verantwoordelijke helpt u bij de dagelijkse begeleiding, toezicht, HR administratie, en andere voorkomende en praktische zaken. Ook houdt deze HR Manager toezicht op aanwezigheid en productiviteit van de Remote Developer(s). Ook bij onduidelijkheden, conflicten of escalaties zal de HR Manager een faciliterende rol innemen.

U kunt uw remote Developers opnemen in uw trainingsprogramma’s. Hoewel deze remote Software Developers op de loonlijst van Óscala staan, werken ze exclusief en volledig voor u als klant en maken ze als zodanig een integraal onderdeel uit van uw software development team.

remote IT development centers

Bezoek aan één van onze remote IT development centers

Als klant van Óscala staat het u te allen tijde vrij om ons te bezoeken in Spanje. Onze kantoren staan tot uw beschikking om bijvoorbeeld een aantal dagen met uw (team van) Remote Developer(s) op te trekken, te briefen over ontwikkelingen of te overleggen over het te verwachten werk, kwaliteit, functioneren, etc.

Wilt u meer informatie over het inhuren van remote software developers?

Vind binnen 2 weken uw nieuwe Engineer(s)

Wij leveren snel betaalbare Europese top developer(s) voor uw software development. Van een enkele ontwikkelaar tot hele teams.

  • Wij werken enkel met Top 5% EU Tech Talent
  • Hoogopgeleide- en ervaren developers
  • Perfecte engelse taalvaardigheid
  • Programmeurs in uw tijdzone voor soepele communicatie
  • Bespaar direct tot 50% op uw detacheringskosten

Vertel kort wie u zoekt

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.