Software developers uit Zuid-Afrika

Tussen alle landen die tegenwoordig als bakermat gelden van hoogwaardig IT-personeel, is Zuid-Afrika een opvallende speler. Toch is het verklaarbaar dat Nederlandse werkgevers met bovengemiddelde belangstelling naar Zuid-Afrikaanse professionals kijken. Nederland is historisch altijd zeer verweven geweest met Zuid-Afrika. Dit vindt onder meer zijn weerslag in de tweede Zuid-Afrikaanse voertaal, het Afrikaans, maar ook in verschillende andere culturele overeenkomsten. Met zoveel raakvlakken is het duidelijk dat van Zuid-Afrikaans personeel ten opzichte van sommige andere buitenlandse werknemers relatief weinig aanpassingsvermogen wordt gevraagd en dat deze mensen hierdoor kunnen profiteren van een logische voorsprong. Dat het Engels in Zuid-Afrika de primaire voertaal is, is voor het soepel functioneren in internationale projectteams natuurlijk eveneens een pré.

Ook in economisch opzicht is Zuid-Afrika sterk op Europa gericht. Dit heeft tot gevolg dat veel technologie die in Europa gemeengoed is, tevens vertrouwd is voor Zuid-Afrikaanse technici.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Zuid-Afrika

Zuid-Afrikanen staan bekend als avontuurlijk, ondernemend en flexibel. Vaak hebben IT-specialisten er al een of meer buitenlandse projecten opzitten. Dit zijn factoren die maken dat Zuid-Afrikaanse collega’s in internationale verbanden als flexibele en creatieve teamspelers kunnen opereren.

Nederland zit niet royaal in de goede IT-mensen. We zijn als volk nu eenmaal niet behept met een grote affiniteit voor technische beroepen, terwijl de vraag naar dergelijke vakmensen juist steeds groter wordt. Hierdoor kost het Nederlandse bedrijven steeds meer moeite om voldoende goede software developers en andere IT-specialisten te vinden waarnaar in onze moderne digitale samenleving tegenwoordig mede dankzij de bloeiende economie zo veel vraag is.

In Zuid-Afrika is de situatie anders. Technisch onderwijs staat in dit land juist wél hoog aangeschreven. Met name in het hoger onderwijs bestaan tal van internationale samenwerkingsprogramma’s op het gebied van IT met universiteiten uit andere landen. In combinatie met een sterk op de dienstensector ingestelde economie vormt dit een prima uitgangspunt voor een rijke pool aan bekwame IT-specialisten.

Zuid-Afrikaanse software developers kennen in hun groeiende thuismarkt behoorlijk wat uitdagingen, maar ook projecten voor buitenlandse opdrachtgevers oefenen aantrekkingskracht uit. Aantrekkingskracht die zich niet uitsluitend vertaalt in een betere betaling – ofschoon dat uiteraard ook een factor van belang is – maar evenzeer in een aanzienlijke dosis waardevolle ervaring die ontegenzeggelijk van positieve invloed is op carrièrekansen later. Voor een Zuid-Afrikaanse developer zal betrokkenheid bij een geslaagd internationaal project een belangrijke bouwsteen voor het cv betekenen. Aan motivatie zal het dan ook niet ontbreken.

Heeft het inschakelen van Zuid-Afrikaans IT-talent uw interesse gewekt? Óscala weet als geen ander waar in Zuid-Afrika de beste kansen liggen. Zoek contact met ons en profiteer van ons voortreffelijke netwerk ter plaatse.