Software developers uit Spanje

In het begin van dit decennium (2010-2014) bestonden er al een behoorlijk aantal IT Teams in Nederland en andere West- en Noord-Europese landen uit software ontwikkelaars uit Zuid Europa, vooral uit Spanje. Terwijl IT bedrijven in West Europa behoorlijk robuust bleken tijdens deze economische recessiejaren, waren grote software consultancies in Spanje voor een groot deel afhankelijk van overheidsprojecten. Toen landelijke en regionale overheden in Spanje kosten moesten besparen vanwege de enorme economische en financiële crisis  werden dze IT bedrijven gedwongen om grote aantallen IT’ers te ontslaan. Tech bedrijven in West Europa zagen hun kans schoon om hun grote aantallen vacatures in te vullen.

Vele Spaanse software engineers vertrokken naar het noorden, waar ze tot hun tevredenheid in dienst traden bij bedrijven waar een ontwikkelaar grote waardering genoot (er bestond – en bestaat – grote verschillen in de status van een ontwikkelaar in Amsterdam versus Madrid of Barcelona). Deze eerste golf met kennismigranten kwamen vooral uit noodzaak en behoefte aan inkomen en ervaring met nieuwe technologie.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving en selectie van software developers uit Spanje

Wat we tegenwoordig zien bij Óscala is een nieuw tijdperk in de relatie tussen Spaanse ontwikkelaars en bedrijven in Nederland. Nu de economische situatie in Spanje stabiliseert, en er weer voldoende werk is voor IT’ers in Madrid, Barcelona en andere steden komen software professionals naar Noord Europa vanwege hun ambitie om hun vaardigheden te versterken en ervaring op te doen in een nieuwe werkomgeving.

Ze hebben van voormalige collega’s gehoord over de kwaliteit van de ontwikkelde software en de professionele en financiële voordelen, en zijn vooral op zoek naar een beter leven. Wij verwachten dat deze tweede golf zich zullen settelen in West Europa; ze komen met hun gezinnen en geloven dat hun kinderen betere kansen hebben door meerdere talen te leren en hier een sociaal netwerk op te bouwen.

Daarnaast zien wij dat de kwaliteit van software engineers sinds 2014 sterk verbeterd is. De opleidingen aan de Spaanse universiteiten zijn van een goed niveau, en dat geldt ook voor de uitdagingen van beginnende software ontwikkelaars in hun stages en eerste werkervaringen.

Heeft u vacatures voor software developers? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor het bemannen van uw IT project met IT professionals uit bijvoorbeeld Spanje of Portugal.