Software developers uit Slovenië

De IT-sector in Slovenië is een van de snelst groeiende in de regio. De Sloveense overheid investeert zeer doelgericht in een gestage ontwikkeling van de digitale industrie. Deels zijn deze inspanningen gericht op het binnen de grenzen halen van grote spelers op de mondiale automatiseringsmarkt, maar een bijwerking van dit stimuleringsbeleid is dat het land zeer veel hooggekwalificeerd IT-personeel voortbrengt. De IT-sector in Slovenië biedt heden ten dage werk en inkomen aan meer dan twintigduizend mensen, in meer dan drieduizend specialistische bedrijven. Jaarlijks leveren de universiteiten in het land zo’n vierduizend studenten met een IT-achtergrond af, terwijl nog meer studenten een andere studie combineren met een op automatisering of telecommunicatie gericht secundair leerprogramma.

De Sloveense overheid onderkent de kracht van een goed ontwikkelde IT-sector en doet er veel aan om hiervoor een goede voedingsbodem te creëren. De Sloveense politiek heeft uitgebreid geïnvesteerd in een goede IT-infrastructuur en het scheppen van een gunstig ondernemingsklimaat, deels met het oog op het aantrekken van buitenlandse ondernemingen en investeerders. Ook de kansen die de aansluiting bij de Europese Gemeenschap het land bood, zijn uitgebreid benut. Deze politiek heeft veel effect gehad. Het hedendaagse Slovenië is een modern land en speelt onbetwist een leidende rol op IT-gebied in de Balkanregio. Sloveense IT-specialisten zijn veel en graag geziene partners in internationale ontwikkelingsprogramma’s en professionele netwerken.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Slovenië

De schepping van gunstige voorwaarden voor een verdere ontwikkeling van de IT-branche in Slovenië reikt verder dan het op niveau brengen van de kennis van automatisering onder jong talent. Ook de betekenis van gedegen taalonderwijs is door de Sloveense overheid onderkend en heeft alle aandacht gekregen. Ongekend veel jonge Slovenen spreken minstens twee buitenlandse talen op een dusdanig niveau dat zij moeiteloos op professioneel niveau kunnen communiceren met collega’s van andere nationaliteiten. Deze kwaliteit is vanzelfsprekend van evident belang bij het participeren op de internationale arbeidsmarkt. Tel hierbij op dat veel jonge en talentvolle Slovenen ondernemend en initiatiefrijk zijn en zeer bewust openstaan voor nieuwe uitdagingen om zich persoonlijk te kunnen ontwikkelen.

Hebt u binnen uw bedrijf vacatures voor goed opgeleide software developers? Óscala helpt u graag met het werven en selecteren van internationaal personeel uit onder meer Slovenië om uw IT-projecten vorm te geven. Indien u contact met ons opneemt, vertellen wij u er graag meer over.