Software developers uit Rusland

De IT-sector in Rusland heeft zich in de afgelopen twintig jaar enorm ontwikkeld. Het stereotiepe beeld uit de Koude Oorlog, waarbij de indruk dat het starre Sovjet-regime uitsluitend primitieve techniek zou kunnen voortbrengen de boventoon voerde, klopt allang niet meer. Tegenwoordig behoren Russische programmeurs en developers tot de beste ter wereld. Russische IT’ers winnen aan de lopende band prestigieuze prijzen in internationale programmeerwedstrijden. De Russische techindustrie is gespecialiseerd in software en blinkt uit in games, cybersecurity en de laatste ontwikkelingen op het gebied van het internet of things.

Zoals in veel Oost-Europese landen wordt in Rusland bij kinderen al in het basisonderwijs een serieuze start gemaakt met het ontwikkelen van computervaardigheden. Ook in het voortgezet en hoger onderwijs is voor digitale techniek veel aandacht. Het onderwijs is bovendien van zeer hoge kwaliteit. Universiteiten doen in het hele land gericht aan scouting om de allerbeste talenten boven water te krijgen. Er zijn weinig landen waar het excelleren in het onderwijs zo op waarde wordt geschat als in Rusland.

Veel Russische jongeren met een IT-diploma op zak vinden werk in een staatsbetrekking. Het immense Russische overheidsapparaat heeft plek voor duizenden en duizenden IT’ers. Maar het leven van een Russische ambtenaar is niet altijd even opwindend. De kwalitatieve top van de Russische IT-sector kiest daarom nogal eens voor andere uitdagingen. Werken voor een Westerse onderneming biedt meer status, meer uitdagingen en bovenal een veel beter inkomen. Het wekt geen verbazing dat veel Russisch talent met een schuin oog kijkt naar de kansen die de lonkende westerse markten bieden.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Rusland

Rusland is in de eerste plaats een heel groot land. Doordat het gemiddelde opleidingsniveau erg hoog ligt en een groot aantal studenten voor een technische studie kiest, kent het land een immens aantal IT-specialisten van bijna een miljoen knappe koppen sterk, van wie de meesten op universitair niveau zijn afgestudeerd. Deze situatie staat in schril contrast met de Nederlandse arbeidsmarkt, waar verhoudingsgewijs veel IT-personeel op MBO- of MBO-plus-niveau is opgeleid.

Onder universitair opgeleide IT-specialisten uit Rusland is kennis van vreemde talen evenmin een bottleneck. Kortom: met Russische developers haalt u het beste binnen wat de mondiale IT-sector te bieden heeft.

Ook al herbergt het Russische IT-arsenaal de absolute top op het gebied van knowhow en kwaliteit, feit is ook dat de salarissen in Rusland vooralsnog bij lange na niet het gemiddelde niveau in Nederland halen. Hierdoor betekent detachering van Russische deskundigen in de regel ook een kostenbesparing. Het werven van Russische IT-specialisten is dus in meer dan één opzicht een aantrekkelijk alternatief voor de moeizame zoektocht naar geschikte Nederlandse developers.

Bent u zoekende naar een of meer extreem goed opgeleide software developers uit bijvoorbeeld Rusland? Óscala is gespecialiseerd in het werven en selecteren van internationaal personeel en is uitstekend bekend met de ins en outs van het grote Russische aanbod. Neem contact met ons op en wij gaan graag met u in gesprek.