Software developers uit Portugal

Portugal heeft zich in de afgelopen jaren spectaculair ontwikkelt als een speler van formaat in de internationale tech community. Het bruist van de activiteiten op het gebied van startups, gaming industrie, nearshoring development centers etc.. Ook is Lissabon al een aantal jaren de plaats waar het grootste software/digital development event ter wereld plaats vindt, de WebSummit. Één van de drijvende factoren achter deze ontwikkeling is de aanwezigheid van een hoogopgeleide IT populuatie waaronder een grote vijver van getalenteerde Developers in web en mobile. Bovendien heeft de gemiddelde (opgeleide) Portugees een uitstekende beheersing van de Engelse taal (als relatief klein land met een open economie) en zijn ze goed bekend met de West-Europese bedrijfscultuur en zakenmentaliteit.

De Technische Universiteiten in Portugal (bijvoorbeeld IST in Lisbon en FEUP in Porto) behoren tot de beste van Europa. Ze hebben een lange traditie van het opleiden en vormen van IT’ers op een consistent hoog niveau; per jaar studeren er 5 tot 6000 universitair geschoolde technici af.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recruitment van IT professionals uit Portugal

Dit maakt Portugal tot een voorname bron voor Oscala’s IT Talenten. Ondanks de hierboven beschreven groei is de Portugese tech scene nog steeds relatief klein. Er is veel talent en slechts een beperkt aantal vacatures, en het gemiddelde salaris ligt lokaal ver onder het niveau in West Europese landen. Bovendien zijn de meest spannende en leerzame software ontwikkelprojecten in landen als Nederland. Dit motiveert vele Portugese software ontwikkelaars om voor een korte of langere periode naar het buitenland te trekken en hun heil te zoeken in landen als Nederland, waar een groot tekort heerst aan goed opgeleide, vloeiende Engels sprekende Software Developers.

Heeft u vraag naar software developers? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken voor het invullen van uw IT vacature(s) met software developers uit bijvoorbeeld Portugal of Spanje.