Software developers uit Oekraïne

Lang hebben Oost-Europese landen geleden onder het stigma dat de ontwikkeling van de ICT in deze landen zou zijn achtergebleven. In het geval van Oekraïne is dit aantoonbaar onjuist: dit land is inmiddels overtuigend binnengedrongen in de top drie van landen waar expertise op het gebied van IT-aangelegenheden juist het hoogst is. Oekraïne telt inmiddels al meer dan 100.000 techwerkers en dit aantal groeit elk jaar nog sterk. Jaarlijks studeren circa 35.000 IT’ers op universitair niveau af. Oekraïne is dan ook een uitgesproken groeimarkt voor de werving & selectie en detachering van hooggekwalificeerde medewerkers voor ICT-projecten. Oekraïne is inmiddels de grootste leverancier van IT-gerelateerd talent in Europa en de vierde van de wereld.

Van deze kenniswerkers (waarvan circa de helft bestaat uit developers) is een groot gedeelte werkzaam bij in Oekraïne zelf gevestigde, maar veelal sterk internationaal opererende bedrijven. Circa tachtig procent van deze medewerkers is Engelssprekend. Bovendien is de arbeidsmoraal van Oekraïens personeel in grote lijnen goed te vergelijken met de westerse. Onze ervaring is dat Oekraïense werknemers zeer betrokken zijn bij de projecten waarvoor ze verantwoordelijk zijn en ook in andere opzichten op cultureel niveau goed aansluiting zoeken en vinden bij hun westerse collega’s. Voor veel Oekraïners betekent betrokkenheid bij een internationaal project een status- en inkomensverbetering, wat de motivatie en betrokkenheid vanzelfsprekend nog verder vergroot.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Oekraïne

Het inschakelen van IT’ers uit Oekraïne kan voor Nederlandse bedrijven een goede oplossing zijn voor de krapte op de Nederlandse markt voor IT-specialisten. Kwaliteitsverbetering gaat hier hand in hand met kostenbeheersing. De salarissen van ICT-specialisten in de Oekraïne zijn namelijk naar Oekraïense maatstaven vrij hoog, maar in vergelijking met die van westerse vakgenoten van vergelijkbaar niveau nog steeds uitermate bescheiden.

Doordat Oekraïne geen deel uitmaakt van de EU, geldt voor het aannemen van personeel uit dit land andere wetgeving dan bij landen die wel tot de EU behoren. Het belangrijkste verschil is dat voor medewerkers uit Oekraïne een tewerkstellingsvergunning moet worden aangevraagd. Voor kenniswerkers, en dus ook voor elke ICT-professional, zal een dergelijke vergunning altijd worden verleend. Wanneer u Óscala in de arm neemt voor detachering, regelen wij deze vergunning. Bij het afnemen van diensten op het gebied van werving en selectie is de aanvraag van deze tewerkstellingsvergunning de verantwoordelijkheid van de werkgever.

Bent u op zoek naar software developers? Neem dan contact met ons op voor een gesprek over het werven en selecteren en/of detacheren van uw IT-projecten met internationale IT-professionals uit bijvoorbeeld de Oekraïne.