Software developers uit Macedonië

Macedonië is de laatste jaren sterk in opkomst als leverancier van hoogwaardig IT-personeel. Als onderdeel van het relatief liberale voormalige Joegoslavië is Macedonië in de tweede helft van de twintigste eeuw altijd al meer internationaal georiënteerd geweest dan veel andere Oost-Europese landen. Mede door het reeds sinds de jaren zestig sterk florerende toerisme is de kennis van buitenlandse talen en de vertrouwdheid in de omgang met internationale contacten hier relatief sterk ontwikkeld. De gewapende conflicten op de Balkan in de jaren negentig hadden relatief beperkt effect op de Macedonische economie, maar de Macedonische bevolking ondervond wel veel hinder van de nasleep van de oorlog in Kosovo en de het door de toevlucht van Albanezen uit Kosovo gevoede onafhankelijkheidsstreven van de Albanese minderheid in Macedonië. Met het bezweren van dit conflict en het aantreden van een minder orthodoxe regering in 2002 kwam ook de Macedonische economie weer in een gunstiger vaarwater terecht.

Inmiddels voert Macedonië de ranglijsten aan van landen met de snelst groeiende IT-sector in het gebied rond de Adriatische Zee. De internationale IT-wereld heeft dit potentieel reeds geruime tijd geleden ontdekt en stichtte er in het verleden al belangrijke regionale vestigingen. Ook ontwikkelden zich in samenwerking met de in dit vakgebied vooroplopende universiteiten actieve branchegerelateerde netwerken.

Op IT gerichte studies zijn aan de Macedonische universiteiten en hogescholen populair, omdat dergelijke opleidingen voor veel jong talent de opmaat zijn naar een beter en welvarender bestaan. Hierdoor is het aantal hoogopgeleide professionals met een IT-achtergrond in de afgelopen tien jaar verveelvoudigd.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Macedonië

De Macedoniërs hebben de naam een open en vriendelijk volk te zijn en deze reputatie is niet onterecht. Personeel uit Macedonië is flexibel, ondernemend en hardwerkend. Het onderwijs in Macedonië staat op hoog niveau en de moraal en arbeidsethiek zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Door de hoge gemiddelde opleiding van veel Macedonische IT-developers, de goede kennis van buitenlandse talen waaronder het Engels, het gegeven dat het werken voor een buitenlands bedrijf door Macedoniërs als statusverhogend wordt beschouwd en het feit dat veel professionals al ervaring hebben met internationale projecten, is de vergroting van de diversiteit in de teams van Nederlandse bedrijven door de toevoeging van developers uit Macedonië een aantrekkelijke optie.

Bent u geïnteresseerd in het werven van internationaal georiënteerde software developers uit onder meer Macedonië? Óscala helpt u graag met het werven en selecteren en/of detacheren van automatiseringsprofessionals ten behoeve van uw IT-projecten.