Software developers uit Litouwen

Doordat IT-personeel met de juiste kwalificaties in Nederland steeds moeilijker te vinden is, richten veel Nederlandse ondernemers bij het vullen van vacatures voor IT-projecten de blik naar het buitenland. Ze doen dat niet zonder reden. Afgezien van de slechte verkrijgbaarheid van het gewenste niveau bij het vullen van een groeiend aantal open vacatures, spelen ook motieven van kostenbeheersing een rol. De inkomensniveaus in veel Zuid-Europese, Oost-Europese en Aziatische landen liggen beduidend lager dan bij ons. Als bonus blijkt het gemiddelde niveau van developers uit deze landen ook nog eens hoger te liggen.

De Baltische republiek Litouwen is een van de landen die zich momenteel in een grote populariteit op de internationale markt voor IT-specialisten mogen verheugen. Wie naar de jongeren op de Litouwse beroepsbevolking kijkt, begrijpt meteen het hoe en waarom van deze populariteit: van alle Europese landen kent Litouwen het hoogste percentage universitair geschoolden in technische studies. Zoals in meer landen die goed scoren als leverancier van hooggekwalificeerd IT-personeel, begint het onderwijs in automatiseringsvakken al in het basisonderwijs. Deze vroege start verstrekt de Litouwse samenleving een gedegen basis voor een uitgesproken sterke IT-sector. Een karakteristiek die zich ook weerspiegelt in een zeer hoge internetdichtheid, een extreem hoge glasvezeldekking en een toppositie op het gebied van internetbandbreedte. Litouwers hebben de digitale maatschappij omarmd en hiervan een van hun grootste krachten op de internationale IT-markt gemaakt.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Litouwen

De relatief jonge republiek Litouwen is een modern en zeer internationaal georiënteerd land. Vrijwel de gehele jongere beroepsbevolking spreekt goed Engels. Tevens geven veel jongeren, zo’n zeventig procent, in tal van onderzoeken aan graag voor buitenlandse opdrachtgevers te willen werken. Zij zien werken in Nederland als een kans om meer ervaring op te doen, aan uitdagender projecten te werken en – niet onbelangrijk – betere inkomsten te verwerven.

Als u in Nederland met Litouwse software developers wilt gaan werken, bestaan er ook op het gebied van de regelgeving weinig belemmeringen. Litouwen is net als Nederland een EU-land, zodat vrije uitwisseling van onder meer personeel kan plaatsvinden, zonder ingewikkelde of langlopende procedures. Veel Litouws talent staat te trappelen om voor een Nederlands bedrijf te mogen werken.

Hebt u ook interesse om de kansen die de internationale arbeidsmarkt Nederlandse bedrijven biedt ten volle te benutten en IT-talent uit Litouwen te contracteren? Óscala zet zich graag in voor werving en selectie of detachering van software developers uit dit land. Wij nodigen u uit contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.