Software developers uit Letland

Net als meer Oost-Europese landen zijn ook de Baltische Staten tegenwoordig een rijke en waardevolle bron van goed opgeleid IT-personeel. Letland is een van deze nieuwe sterren aan het firmament. Het personeelsaanbod binnen de landsgrenzen van deze voormalige Sovjet-Republiek wordt positief beïnvloed door de sterke oriëntatie op digitalisering die de Letse samenleving kenmerkt. Zo is het land koploper als het gaat om de beschikbaarheid van snelle glasvezelverbindingen bij particuliere huishoudens en bedrijven. De overheid in Letland doet veel aan de promotie en actieve ontwikkeling van de automatisering in het land.

In het onderwijs in Letland wordt op alle niveaus serieuze aandacht besteed aan de omgang met en het beter leren begrijpen van computers en hun toepassingen. Programmeren wordt al op de basisscholen onderwezen. Op de hogere onderwijsniveaus wordt deze lijn doorgezet, waardoor kennis van automatisering in Letland bij veel jongeren een sterk punt is.

Door de wijdverbreide IT-kennis is het niet verwonderlijk dat automatisering een sterke pijler is van de Letse economie. De export van IT-diensten groeide in de afgelopen jaren dan ook sterk. Hierdoor lijkt IT-dienstverlening hard op weg om de grootste economische sector van het land te worden.

Tien jaar geleden was het nog heel anders gesteld met de economie in de Baltische Staten en Letland. De crisis had er snoeihard toegeslagen. Dankzij Europese monetaire hulp wist het land zich echter weer snel uit het dal op te werken. Dit zegt veel over de Letse mentaliteit, waarin ‘aanpakken’ geen vies woord is.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Letland

De lonen in Letland liggen niet op het niveau van de inkomens in Nederland. Groeikansen zijn voor veel Letse IT-specialisten een belangrijke stimulans om zich op de internationale arbeidsmarkt te begeven. Voor Nederlandse bedrijven is echter ook winst te behalen. Goede developers zijn in Nederland schaars en de loonkosten zijn mede hierdoor hoog. Met software developers uit Letland weet u zich verzekerd van loyale en hardwerkende teamspelers, die zich bescheiden opstellen en werken voor een West-Europese onderneming als een eer beschouwen. Met een gevoel van trots zullen ze zich tot het uiterste inspannen om op hoog niveau hun bijdrage aan uw succes te leveren. Letland maakt deel uit van de Europese unie, waardoor er geen tewerkstellingsvergunning nodig is voor Letse medewerkers bij Nederlandse bedrijven.

Denkt u serieus na over het inschakelen van het Letse potentieel op het gebied van software developers? Óscala staat u graag terzijde met werving en selectie of detachering van personeel uit bijvoorbeeld de Baltische Staten of Letland om uw doelstellingen op IT-gebied te kunnen realiseren. Wanneer u contact met ons opneemt, vertellen wij u hier graag meer over.