Software developers uit Kazachstan

Kazachstan is voor de meeste Nederlanders een onbekend land. Veel mensen associëren deze voormalige Sovjetrepubliek toch vooral met Borat, het alter ego van Sacha Baron Cohen dat in de gelijknamige film een ridicuul beeld van Kazachstan neerzette. Niet veel mensen weten dat het land, op de grens van Europa en Azië, al enige jaren succesvol aan de weg timmert om aansluiting bij het westen te vinden.

Het niet al te positieve imago ten spijt, doet het Kazachstan van vandaag de dag in weinig opzichten denken aan het beeld dat veel Nederlanders van het land hebben. Hoewel het een land in ontwikkeling is, herbergt het veel jong talent dat zich dankzij een grondig opgewaardeerd onderwijssysteem ook daadwerkelijk op internationaal niveau heeft kunnen ontwikkelen. Door westerse bedrijven, waaronder veel Nederlandse, wordt al jaren actief en intensief in Kazachstan geïnvesteerd en Nederlandse universiteiten werken op veel fronten nauw samen met hun Kazakse evenknieën.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Kazachstan

Alle moderniseringen die Kazachstan sinds de onafhankelijkheid in het begin van de jaren negentig heeft doorgemaakt, zoals het verbeterde onderwijs en de sterke economische groei, hebben geresulteerd in een toenemend bestand van hooggekwalificeerde IT-professionals.

Ambitie en talent is er hierdoor voldoende in Kazachstan. Jonge Kazakse developers zijn echter bij uitstek geïnteresseerd in het verbreden van hun horizon door middel van het opdoen van ervaring in internationaal verband. Als geen ander stellen zij zich open voor participatie in projecten van buitenlandse opdrachtgevers.

Wanneer u met developers uit Kazachstan werkt, zult u merken hoe flexibel, gemotiveerd en leergierig deze mensen zijn. Werken voor een Nederlands bedrijf is voor hen een gouden kans om zich in tal van opzichten verder te ontwikkelen en te verbeteren, zowel professioneel, persoonlijk als economisch.

Doordat Kazachstan niet tot de Europese Unie behoort, is het contracteren of detacheren van medewerkers uit Kazachstan onderhevig aan regelgeving die niet geldt voor personeel uit EU-lidstaten. Het belangrijkste verschil is de noodzaak van een tewerkstellingsvergunning. Aan kenniswerkers zoals software developers wordt deze vergunning in de regel zonder problemen verstrekt. Óscala regelt deze vergunning voor u indien u ons inschakelt voor detachering van IT-personeel uit niet EU-lidstaten zoals Kazachstan. Wanneer u Óscala in de arm neemt voor werving & selectie en dit personeel zelf aanneemt, dient u als bedrijf de vergunning ook zelf in orde te maken.

Wilt u profiteren van het enorme potentieel dat het Kazachstan van nu Nederlandse bedrijven op het gebied van software developers biedt door voor uw lastig te vervullen IT-vacatures een beroep te doen op jonge professionals uit Kazachstan? Wij van Óscala springen graag bij met werving & selectie of detachering van software developers uit deze kansrijke kweekvijver van jong talent. Neem contact met ons op om met ons te praten over de manieren waarop wij u van dienst kunnen zijn.