Software developers uit Estland

Sinds Estland in 1991, kort na de val van de Muur, een onafhankelijke staat werd, is de ontwikkeling van de IT-sector een belangrijke sleutel tot het welslagen van dit onafhankelijkheidsproces geweest. Deels kwam dit doordat de nieuwe leiders van de jonge Baltische staat zochten naar een markt waarop een dergelijk klein en onbekend land kon excelleren, maar ook was er de bittere noodzaak om het peperdure proces van de staatvorming van het land na het uiteenvallen van de voormalige Sovjet-Unie op een betaalbare en efficiënte manier te organiseren.

Sinds het begin van de 21e eeuw ontwikkelde Estland zich gestadig tot een sterk op digitalisering gerichte samenleving. De Estlandse overheid speelt in deze ontwikkeling een leidende rol, onder meer door een zeer gebruikersvriendelijke en privacyvriendelijke digitale infrastructuur te faciliteren. Inmiddels staat Estland bekend als de eerste geheel digitale samenleving.

Een dergelijk innovatieve maatschappijvorm is vanzelfsprekend een goede kweekvijver voor goed ontwikkelde IT-specialisten. Estland kent dan ook een groot aantal software developers met een gedegen vakopleiding. Veel digitale vernieuwingen uit heden en verleden hebben een Estlandse oorsprong of op zijn minst op de een of andere manier een Estlandse component. Zo is Skype gebaseerd op technologie die grotendeels in Estland is ontwikkeld.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Estland

Je kunt de Estlandse economie een echte kenniseconomie noemen. Dit is tot stand gebracht door in het onderwijs zeer bewust en gericht te investeren in IT. Deze filosofie strekt zich uit over alle onderwijsniveaus, van basisschool tot universiteit.

Door de sterke ontwikkeling van de IT in Estland en doordat als gevolg van het relatief kleine aantal inwoners ook de beroepsbevolking een beperkte omvang kent, is het land niet aan te merken als de spreekwoordelijke onuitputtelijke bron van hooggekwalificeerd IT-personeel tegen lage kosten; ook in Estland is er op verschillende niveaus vraag naar automatiseerders. Toch zijn in Estland voldoende hoogwaardige software developers te vinden die zich bij het uitstippelen van hun carrière niet willen beperken tot de binnenlandse markt. Participatie op de internationale arbeidsmarkt biedt hun kansen die ze op de thuismarkt niet altijd kunnen krijgen. Voor deze top van de Estlandse markt liggen de wegen naar West-Europa open: als ingezetene van een EU-land gelden er binnen Europa geen beperkingen voor detachering of indiensttreding bij een buitenlands bedrijf.

Overweegt u om gebruik te maken van talenten van de arbeidsmarkt op het gebied van software developers uit Estland? Óscala is graag uw partner bij werving en selectie of detachering van IT-personeel uit Estland. Neem contact met ons op, zodat wij u kunnen vertellen waar wij op deze markt voor staan en waarmee wij u van dienst kunnen zijn.