Software developers uit Ecuador

Tussen alle mondiale groeimarkten op het gebied van IT is Ecuador misschien een relatief onbekende. Toch kent ook dit Latijns-Amerikaanse land een groeiende en bloeiende IT-sector. De Ecuadoraanse overheid stelt veel in het werk om innovaties te ondersteunen en stimuleert nieuwe ontwikkelingen door middel van een nationaal IT-plan. Dit plan voorziet onder meer in kwaliteitsverbeteringen in het middelbaar en hoger onderwijs. Universiteiten zijn gratis in Ecuador, waardoor de drempel om te gaan studeren laag is. Veel jonge Ecuadoranen komen hierdoor intensief in contact met automatisering en digitalisering en ontwikkelen zich tot bekwame IT-talenten.

Lang was Ecuador een van de armste staten van het Zuid-Amerikaanse continent, maar die situatie is inmiddels veranderd. Tegenwoordig is het land een van de snelst groeiende economieën in de regio. Aangezien de IT-sector hierin een belangrijke rol speelt, bestaan er veel grootschalige projecten waarin developers ervaring kunnen opdoen.

Maar economische groei of niet, de levensstandaard van de meeste Ecuadoranen blijft vooralsnog een stuk lager dan die in welvarende West-Europese landen, zoals Nederland. Dit is een van de redenen waarom veel Ecuadoraans IT-talent interesse toont om te worden betrokken in internationale projecten. Behalve een salarisverbetering betekent deelname aan een buitenlands project ook in de meeste gevallen een schat aan waardevolle nieuwe ervaring.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Ecuador

Ondertussen kampen in Nederland veel bedrijven met langdurige open vacatures voor tal van IT-functies. Goede software developers zijn in ons land nauwelijks beschikbaar en deze schaarste doet ook de loonkosten stijgen. Deze neerwaartse spiraal heeft ertoe geleid dat in de afgelopen jaren Nederlandse opdrachtgevers in toenemende mate zijn gaan zoeken naar alternatieve wegen om functies voor software developers en andere hoogwaardige IT-functies te laten vervullen door kandidaten uit de gigantische reserves van goede IT-professionals in het buitenland. In eerste instantie waren vooral Aziatische spelers – in het bijzonder India – op dit gebied toonaangevend, maar inmiddels zijn er meer landen waar voor minder geld vaak betere mensen te vinden zijn. Ecuador mag zich eveneens in dit rijtje van kansrijke landen scharen.

Is er dan helemaal geen belemmering om Ecuadoraanse software ontwikkelaars te strikken voor projecten in Nederland? Misschien niet helemaal, maar voor IT-specialisten worden geen hoge drempels opgeworpen. Wat wél benodigd is, is een tewerkstellingsverklaring. Voor kenniswerkers zoals software developers levert dit in de regel geen problemen op.

Overweegt u om uw projectteams te versterken met talent uit Ecuador? Bij Óscala weten we van de hoed en de rand en zetten we ons graag in om uw doelen te helpen realiseren. Wanneer u contact met ons opneemt, praten we hierover graag met u verder.