Software developers uit de Filipijnen

De Filipijnen behoren tot de snelle stijgers op de internationale IT-markt. Vijftien jaar geleden werden er nog vrijwel geen automatiseringsopdrachten uitbesteed aan Filipijnse technici en was de sector op de Filipijnen qua volume te verwaarlozen. Tegenwoordig is dat wel anders. De IT-industrie op de Filipijnen heeft zijn zinnen gezet op een sterke en snelle groei en heeft de laatste tijd behoorlijk wat marktaandeel afgesnoept van India, dat al jarenlang de Aziatische nummer één in deze sector is. De sector software development op de Filipijnen groeit tegenwoordig elk jaar met circa veertig procent.

Filipino’s staan bekend om hun creativiteit en vindingrijkheid bij het zoeken naar kansen en oplossingen. Bovendien bestaat er bij de Filipijnse bevolking een sterke belangstelling voor en affiniteit met de westerse cultuur. De Filipijnse cultuur is hierdoor zeer sterk naar buiten gericht en veel Filipino’s hebben hierdoor al ervaring in internationale projecten kunnen opdoen. Het zijn veelal echte teamspelers.

Engels is een belangrijke voertaal op de Filipijnen. Dit is een groot pluspunt voor westerse bedrijven die op zoek zijn naar bekwaam IT-personeel. De beheersing van het Engels is bij de Filipijnse IT-professionals boven elke twijfel verheven, zoals ook het gemiddelde opleidingsniveau hoog te noemen is. Bovendien zijn de Filipijnse developers veelzijdig en van veel markten thuis. Doordat internet op de Filipijnen zo mogelijk nog sterker ontwikkeld en geworteld is dan in Nederland, beschikken veel Filipino’s van huis uit over een gedegen basiskennis van de mogelijkheden van digitale informatie en communicatie.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Filipijnen

Naast de hoge kwaliteit van Filipijnse software developers zijn de lage personeelskosten een andere grote kracht van het detacheren van IT-deskundigen uit de Filipijnen. Op de Filipijnse arbeidsmarkt zijn kwalitatief uitstekende mensen te vinden tegen een fractie van de kosten van een Nederlandse werknemer.

Doordat De Filipijnen geen deel uitmaken van de Europese Unie, zijn er voor het (tijdelijk) aannemen van medewerkers uit de Filipijnen andere regels van toepassing dan bij personeel uit EU-landen. Zo moet er voor Filipijns personeel een tewerkstellingsvergunning worden aangevraagd. Aangezien software developers kenniswerkers zijn, levert het verkrijgen van een dergelijke vergunning geen problemen op. Indien u Óscala de detachering van personeel uit de Filipijnen laat verzorgen, nemen wij het aanvragen van deze vergunning vanzelfsprekend voor onze rekening. De aanvraag is niet inbegrepen bij het verzorgen van diensten op het gebied van werving en selectie. U dient er in zulke gevallen als werkgever zelf voor te zorgen dat de tewerkstellingsvergunning wordt aangevraagd.

Wilt u kennismaken met de voordelen die Filipijnse software developers voor u kunnen betekenen? Óscala helpt u graag met werving en selectie of detachering van personeel uit de Filipijnen voor uw IT-projecten. Neem contact met ons op en ervaar zelf wat wij u kunnen bieden.