Software developers uit Brazilië

Van alle Latijns-Amerikaanse landen is Brazilië een van de allergrootste. Het is tevens een land waar automatisering en digitalisering al twintig jaar een belangrijke rol in de samenleving spelen. Brazilië was al die tijd niet alleen regionaal, maar soms zelfs wereldwijd gezien een pionier.

De Braziliaanse thuismarkt voor IT-diensten en -producten heeft in de afgelopen tien jaar zwaar te lijden gehad van de wisselvallige economische situatie waarin het land zich bevond. De vraag liep hierdoor in het van tijd tot tijd sterk terug. Doordat IT in het verleden zo’n prominente rol speelde, beschikt Brazilië mede door de teruglopende binnenlandse vraag over een geweldig potentieel in de vorm van honderdduizenden hooggekwalificeerde IT-specialisten. Voor Nederlandse ondernemers, die zoals bekend maar moeilijk aan voldoende gekwalificeerd Nederlands automatiseringspersoneel kunnen komen, biedt dit vanzelfsprekend kansen.

Inmiddels trekt de economie in Brazilië weer aan, maar dit betekent niet dat Braziliaanse IT-professionals niet meer interessant voor deelname aan internationale projecten zouden zijn. Zoals meer valuta in Latijns-Amerika staat de Braziliaanse nationale munt, de Real, ten opzichte van de US Dollar en de Euro al tijden uiterst zwak. Het gevolg is dat de lonen in Brazilië relatief laag zijn en het contracteren van personeel uit Brazilië ten opzichte van Nederlandse medewerkers een kostenreductie kan betekenen.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Brazilië

De lange ervaring waarop de Braziliaanse IT-sector kan terugkijken, heeft een positief effect gehad op de kwaliteit van software developers uit dit land. Het technisch onderwijs staat in Brazilië bijzonder hoog aangeschreven en levert jaarlijks grote hoeveelheden nieuw talent af. Veel van deze mensen gaan aan de slag in eigen land, maar voor anderen is de stap naar een werkkring in het buitenland, zoals de Verenigde Staten of Europa, aantrekkelijker.

Voor Nederlandse bedrijven bieden al deze getalenteerde, veelal jonge Braziliaanse developers een goede kans om het probleem van de beperkte beschikbaarheid van Nederlandse medewerkers met de juiste papieren op te lossen en gelijktijdig ook nog eens flink te bezuinigen op de kosten. Het inschakelen van Braziliaans personeel kent weliswaar een aantal bijkomstigheden, zoals de noodzaak van een tewerkstellingsvergunning, maar in de praktijk blijken deze nadelen geen grote issues te zijn.

Bent u van mening dat het werken met Braziliaanse IT-professionals ook voor uw bedrijf toegevoegde waarde kan hebben? In dat geval zou een gesprek met Óscala een goede eerste stap kunnen zijn. Wij kennen de Braziliaanse markt en beschikken over uitstekende contacten ter plaatse. Neem contact met ons op en wij vertellen u graag meer.