Software developers uit Argentinië

Argentinië is in de Latijns-Amerikaanse regio al decennialang een koploper op het gebied van ICT-dienstverlening. Reeds in de jaren negentig deden Amerikaanse bedrijven bij gebrek aan voldoende binnenlands personeel dat aan de kwalificaties voldeed, een beroep op de kwaliteiten van specialisten uit Argentinië. In het Argentinië van nu is de ICT-sector een van de meest succesvolle en snelst groeiende.

Traditioneel is Argentinië een van de meest ontwikkelde landen in Latijns-Amerika. Het onderwijs staat er dan ook op hoog niveau. Er zijn verschillende universiteiten en hogescholen, waaraan tal van IT-gerelateerde studies kunnen worden gevolgd. Dankzij dit solide onderwijsstelsel is er een groot aantal excellent geschoolde IT-specialisten beschikbaar.

De Argentijnse economie staat niet als een zeer stabiele te boek. Hoewel er al lang wordt gewerkt aan economische hervormingen, is het land door een sterke afhankelijkheid van de export van grondstoffen nog steeds gevoelig voor fluctuaties in de wereldeconomie. Deze economische instabiliteit heeft tot gevolg dat het bestaan van Argentijnse IT-professionals op de binnenlandse markt zijn onzekerheden kent. Ze zijn hierdoor relatief vaak beschikbaar voor en geïnteresseerd in participatie in internationale projecten.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Werving & selectie en detachering van
software developers uit Argentinië

In Nederland is de beschikbaarheid van voldoende gekwalificeerd IT-personeel al tijden zorgelijk. Veel bedrijven ondervinden problemen bij het vullen van IT-vacatures. Dit geldt onder meer voor software developers, maar ook voor tal van andere specialismen. IT-projecten lopen hierdoor vertraging op. Veel Nederlandse bedrijven zoeken hierom hun toevlucht tot de internationale arbeidsmarkt. In het buitenland zijn vaak getalenteerde developers te vinden die hun cv graag uitgebreid zien met een buitenlandse opdracht. Voor deze mensen betekent een project in Nederland veel: behalve dat ze een betere betaling ontvangen, doen ze ook een schat aan ervaring op en verbeteren ze hun marktwaarde. Nederlandse opdrachtgevers hebben op hun beurt ook vaak voordeel van het werken met buitenlandse specialisten: ze nemen kennis en een visie mee die Nederlandse collega’s vaak missen en de loyaliteit en het commitment van deze professionals is doorgaans buitengewoon groot.

Mocht u willen overgaan tot het inschakelen van software developers uit Argentinië, dan is het goed om van een aantal zaken op de hoogte te zijn. De rechtspositie van personeel uit niet-EU-lidstaten is afwijkend van die van mensen die ingezetene zijn van een EU-land. Een belangrijke consequentie hiervan is dat voor Argentijnse medewerkers een tewerkstellingsvergunning aangevraagd dient te worden. Voor mensen die specialistische kennis inbrengen, geldt dat deze vergunning in de regel een formaliteit is en direct verstrekt zal worden. Indien u Óscala inschakelt voor detachering van software developers uit Argentinië, regelen wij de aanvraag van de vergunning. Bij afname van diensten voor werving & selectie ligt dat anders: uw bedrijf neemt in zulke gevallen het personeel zelf in dienst en daarom dient u ook zelf de vergunning te regelen.

Heeft het inschakelen van IT-talent uit een land als Argentinië uw interesse gewekt? Wij helpen u graag hieraan invulling te geven. Neem contact met ons op, dan vertellen wij u wat de mogelijkheden zijn.