Data scientist

Data scientist inhuren

Het inhuren van een nearshore Data Scientist kan een oplossing zijn voor Nederlandse bedrijven die problemen ondervinden door het gebrek aan IT-specialisten in Nederland. Door de overstap te maken naar een dedicated data scientist uit Spanje, profiteert u van het ruim beschikbare Spaanse talent en bespaart u op de kosten. Óscala biedt u de helpende hand bij uw zoektocht naar vakmensen die uw softwareteams kunnen versterken.

Óscala heeft veel ervaring in de werving en selectie van IT’ers. Wij hebben de kennis en het inlevingsvermogen om uw bedrijf maatwerk te leveren. Onze effectieve en flexibele werkwijze heeft al veel Nederlandse bedrijven geholpen hun IT-budgetten met maximaal resultaat te benutten.

Nearshore detachering van data scientists uit Spanje

Dat in Nederland bijna geen goed IT-personeel is te vinden, hoeven we u waarschijnlijk niet te vertellen. Veel bedrijven lopen tegen grote problemen aan doordat ze niet de juiste mensen kunnen vinden en de loonkosten voor IT’ers in Nederland hoog zijn. Óscala biedt een voordelig en praktisch alternatief in de vorm van nearshore outsourcing van een data scientist uit Spanje

Bij Óscala concentreren we ons voor outsourcing en outstaffing op de Spaanse markt. Daar zijn verschillende goede redenen voor. In Spanje wordt al decennialang veel aandacht besteed aan goed IT-onderwijs. Dit levert een grote pool van uitgesproken bekwame vakmensen op. Maar er zijn meer pluspunten. Spanje bevindt zich in dezelfde tijdzone als Nederland; hierdoor wordt de samenwerking tussen uw vanuit Spanje opererende data scientist en zijn Nederlandse collega’s vereenvoudigd. Spaanse IT-specialisten spreken in de regel goed Engels en kunnen zich door een vergelijkbare culturele achtergrond goed inleven in de gang van zaken op de werkvloer in Nederland.

Spaanse data scientists werken in de regel graag voor een Nederlands bedrijf. Het verschaft ze een interessante uitbreiding van hun referentiekader, prestige onder vakgenoten en meestal ook financieel voordeel. Door het lagere inkomensniveau in Spanje bespaart uw bedrijf daarentegen juist op de kosten.

Vind binnen 2 weken uw nieuwe Engineer(s)

Wij leveren snel betaalbare Europese top developer(s) voor uw software development. Van een enkele ontwikkelaar tot hele teams.

  • Wij werken enkel met Top 5% EU Tech Talent
  • Hoogopgeleide- en ervaren developers
  • Perfecte engelse taalvaardigheid
  • Programmeurs in uw tijdzone voor soepele communicatie
  • Bespaar direct tot 50% op uw detacheringskosten

Vertel kort wie u zoekt

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voordelen van onze nearshore outsourcing

Inhuur van een Spaanse data scientist biedt veel voordelen. Afgezien van een kwaliteitsboost en beter beheersbare kosten, ervaren veel Nederlandse ondernemers tot hun verrassing dat de efficiency binnen hun bedrijf erdoor toeneemt. U wint aan flexibiliteit en kunt door een aantal factoren sneller schakelen. Niet alleen onze snelle en doeltreffende aanpak draagt hiertoe bij, maar ook het simpele gegeven dat het veel minder moeite kost om projecten op- of af te schalen. Zeker wanneer u ervoor kiest om in niet slechts een enkele data scientist in te huren, maar een compleet remote werkend team op te zetten, zijn de effecten op uw bedrijfsvoering verbluffend.

Meer voor minder

De Spaanse data scientists met wie wij werken, vertegenwoordigen zonder twijfel de top van de markt. Vakkennis is hierbij slechts een enkel facet van het totaal. Bij Óscala vinden we het minstens zo belangrijk dat een remote nearshore werkende collega ook in andere opzichten bij uw bedrijf past affiniteit heeft met de bedrijfscultuur. Onze ervaring is dat Spaanse IT’ ers vaak goede teamspelers zijn met wie plezierig kan worden samengewerkt. Het gegeven dat in Spanje de arbeidsmoraal nogal lijkt op de onze, draagt hieraan bij.

Tegen al deze voordelen staan lagere kosten: u bespaart niet alleen op loonkosten, maar ook doordat u overhead aan ons kunt uitbesteden.

Vergroot uw armslag

Wie met Óscala samenwerkt, maakt vanaf het begin kennis met onze flexibiliteit. Het belang van uw bedrijf vormt dan ook altijd het uitgangspunt voor onze dienstverlening. Deze klantgerichtheid resulteert in een uniek traject van werving en selectie. Alle via Óscala ingehuurde specialisten werken fulltime dedicated voor één bedrijf. U hoeft uw data scientist niet te delen met andere opdrachtgevers.

Ook de verdere begeleiding staat in het teken van totale ontzorging. Onze IT-specialisten zijn werkzaam in een van de twee eigen Nearshore Development Centers die Óscala in Spanje heeft gevestigd. Op deze locaties zien Nederlands sprekende supervisors toe op de werkzaamheden. Met hen kunt u altijd werkzaamheden en andere aangelegenheden bespreken, Ook de zorg voor een goede werkplek en alle bijkomende administratieve en organisatorische zaken zijn onze verantwoordelijkheid.

Op korte termijn resultaat

Het inhuren van een nearshore data scientist kan vliegensvlug zijn beslag krijgen. We trappen af met een eerste kennismaking, waarbij we veel nadruk leggen op het goed leren kennen van uw bedrijf en uw wensen en verlangens in kaart brengen. Direct hierna gaan we voor u op zoek naar de beste kandidaten.

De leden van Óscala’s recruitment team kennen de Spaanse markt van haver tot gort en hebben dankzij een voortreffelijk netwerk toegang tot een onschatbare bron van talent en ervaring. Het verkennen van de markt en het benaderen van geschikte kandidaten, neemt meestal minder dan een week of twee in beslag.

Óscala neemt u graag werk uit handen, maar wij zijn ons ervan bewust dat er zaken zijn waarin u zelf liever de regie houdt. Zo is het niet meer dan vanzelfsprekend dat u zelf een definitieve keuze maakt uit de beschikbare data scientists die wij voor u hebben gevonden. Daarbij kunt u naar eigen inzicht de methodes en middelen inzetten die u passend acht. Desgewenst  ondersteunen wij u hierin.

Een Spaanse data analyst zal doorgaans snel aan voor u het werk kunnen, aangezien men in Spanje een gemiddelde opzegtermijn van twee weken kent. Het is mogelijk dat de door u geselecteerde medewerker ter introductie of in een latere fase incidenteel in Nederland zijn werkzaamheden uitvoert. En misschien wilt u samen met andere leden van uw team wel een bezoek brengen aan Spanje. Dit soort zaken kunnen wij allemaal faciliteren,

Vergroot uw kracht met een dedicated data scientist

Wanneer u het grote belang van data voor uw bedrijf inziet en de negatieve spiraal van tekorten op de Nederlandse arbeidsmarkt en alsmaar stijgende kosten wilt doorbreken, kan de dienstverlening van Óscala u veel opleveren.

Het inhuren van een kwalitatief overtuigende en gedreven data scientist uit Spanje biedt u niet alleen financieel voordeel, maar vergroot uw efficiency en flexibiliteit. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.