Nearshore vs Offshore IT Outsourcing

Er is een groeiende trend van Nederlandse Tech gerelateerde bedrijven die hun software- of web development naar verre landen in Zuid-Amerika, Azië, Afrika willen outsourcen. De hoofdredenen voor deze offshoring zijn doorgaans lage arbeidskosten en het gebrek aan gekwalificeerd IT personeel in Nederland.

Over de kwaliteit, de cultuurmatch en tijdsverschillen ontstaan echter regelmatig vragen. Tevens is de bereikbaarheid van verre outsource / offshore locaties vaak een belemmering. Even een personeelslid voor een paar weken invliegen of zelf de locatie bezoeken is vaak al omslachtig.

Naast offshoring wordt ook de term nearshoring steeds meer gebruikt. Beide termen worden gebruikt voor het outsourcen van software of web development naar het buitenland. Het verschil is echter dat met offshoring vaak wordt gerefereerd aan uitbesteding buiten de EU (bijv. Zuid- Amerika, Azië of Afrika) en nearshoring betekent outsourcing naar landen dichterbij. Bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Griekenland of Oost-Europa. Wij bij Oscala hebben veel ervaring in Spanje.

Laat Óscala voor u werken

Neem vrijblijvend contact met mij op

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

IT outsourcing Spanje versus Oost-Europa

Hoewel minder bekend als Nearshore bestemming, heeft Spanje dezelfde voordelen te bieden als Oost-Europese landen als Oekraïne en Litouwen. Een enorm aanbod van uitstekend opgeleide Software Developers, ervaren met alle state-ofthe-art technologieën en methodes, relatief lage arbeidskosten en een flexibele arbeidswetgeving. De verwachting is dan ook dat de populariteit van Spanje als Nearshore bestemming van Noord-/West-Europese bedrijven flink zal stijgen.

In tegenstelling tot Oost-Europa is de Spaanse bedrijfscultuur en arbeidsmoraal binnen de Tech community vergelijkbaar met de Nederlandse.

Vanuit ons IT development center in Valencia kunnen wij u op korte termijn op weg helpen met het vinden van gekwalificeerd IT personeel. Ook bestaat er een mogelijkheid voor u of uw Nederlandse medewerkers om van tijd tot tijd in Spanje mee te komen werken en/of de Spaanse Software Developers voor kortere periodes in Nederland te stationeren. Dit vergroot de betrokkenheid aanzienlijk en zal eerder tot succesvolle outsourcing leiden.

Voordelen nearshoring
t.o.v. offshoring:

kwalitatief hoogwaardige IT programmeurs
Gekwalificeerd personeel van erkende universiteiten / hogescholen
Lage kosten
Goede beschikbaarheid van personeel tegen redelijke salarissen
think
Eenvoud, lage kosten, hoge flexibiliteit
plane
Makkelijk naar toe en vandaan te reizen
Nearshore vs. offshore
klok
Geen tijdsverschil

Outsource uw software – of webontwikkeling naar Spanje

Vanuit ons kantoor in Valencia, Spanje (deels bemand met Nederlands sprekend personeel) zijn wij uitstekend in staat de beste IT professionals te rekruteren. Óscala biedt daarbij een full service oplossing aan, waarbij in één helder tarief zaken zijn inbegrepen zoals: loonkosten (inclusief administratie, sociale lasten en belastingen), recruitmentkosten, HR, reiskosten, kantoorruimte, hardware, lokale supervisie e.d.

Het werving en selectie proces zal in nauw overleg met u plaatsvinden en de geselecteerde (Engelssprekende) kandidaten zullen exclusief voor u werken. U en uw medewerkers kunnen te allen tijde het kantoor bezoeken, bijvoorbeeld voor trainingen, overleg en/of teambuilding. Vice versa kunnen de Spaanse developers redelijk laagdrempelig uw kantoor in Nederland bezoeken vanuit Valencia. Hierdoor zijn de lijnen korter dan wanneer u uw development uitbesteedt naar landen in Azië, Afrika of Zuid-Amerika. Het werken in dezelfde tijdszone en cultuur maakt de communicatie daarnaast ook makkelijker.

Voor development teams vanaf vijf personen zijn er tevens mogelijkheden om development centres op te zetten in Madrid of Barcelona.

Valencia is de derde stad van Spanje en een ondernemende en innovatieve stad. Met maar liefst 11 universiteiten leiden zij kwalitatief uitstekende developers op. Valencia scoort de 4de plek op in de Human Resources Categorie (volgens FDI Intelligence report). Salarissen liggen respectievelijk 21% en 15% lager dan in Madrid of Barcelona, waardoor de kosten beperkt kunnen blijven. Valencia is rechtstreeks bereikbaar vanaf zowel Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven airport.